Kouluttaminen ja aktivointi

Musiikkia kissoille

Tiesittekö, että kissoille on sävelletty omaa musiikkia? David Teie, muusikko, säveltäjä ja soolosellisti, on tutkinut kissojen musiikillisia mieltymyksiä ja säveltänyt levyllisen juuri kissoille suunnattuja kappaleita. 

Musiikki on rentouttavaa ja terapeuttista, niin meille ihmisille kuin kissoillekin. Kissat eivät kuitenkaan tunnu arvostavan ihmisten musiikkia kovinkaan korkealle. Madisonin yliopiston tutkijat soittivat kahta klassista sävellystä, Bachin Airia ja Faurén Elegietä 54:lle kissalle. Kissat eivät reagoineet näihin oikeastaan mitenkään. Mutta kun tutkijat soittivat varta vasten kissoille suunniteltua musiikkia, 77 prosenttia niistä reagoi positiivisesti: kiinnostui, lähestyi kaiuttimia ja alkoi puskea niitä.

Teien säveltämisen lähtökohtana oli rakentaa musiikkia, jonka elementit olisivat kissoille tuttuja. Musiikin tempo ja sävelkorkeudet mukailevat kissoille tuttuja asioita: kehräystä, sitä kun pentu imee maitoa emonsa nisistä, lintujen ääniä ja kissojen omaa ääntelyä. ”Viulu muistuttaa naisen ääntä, sello taas kissojen ääniä.” sanoo Teie. Kissojen ääntelyssä on paljon liukuvia äänitaajuuksia, joten myös kissoille suunnatussa musiikissa käytetään liukuvia siirtymiä sävelestä toiseen.

Alla olevassa videopätkässä kerrotaan lisää kissoille tarkoitetun musiikin syntymisestä. Sen jälkeen voi kuunnella yhdessä kissasi kanssa kappaleen nimeltä ”Katey Moss Catwalk” ja testata mitä kissa pitää siitä. Antoisia musiikillisia hetkiä kaikille!

 

0 comments on “Musiikkia kissoille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: