Kirjoittajasta

Olen Johanna Lankila, eläinlääkäri ja neljän lapsen äiti, jolle kissat ovat työ, harrastus ja elämä.

Valmistuin Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2005 ja olen siitä lähtien työskennellyt pieneläinvastaanotoilla lähinnä kissa- ja koirapotilaiden parissa. Olet saattanut tavata minut aiemmin Hämeenlinnassa Tawastvetissä, Riihimäellä EHEL:issä tai Hattulassa Vethausissa.

Olen saanut elämäni aikana tutustua moneen hyvin eriluonteiseen kissaan. Nykyiset ja jo edesmenneet omat kissani: kotikissat Sulo, Hessu, Freya, Mooses, Indira, Nefernefer, Pirkko, Minerva, Aslan, Mai ja Uma sekä itämaiset lyhytkarvat Salama ja Martti ovat kaikki opettaneet valtavasti kissojen sielunelämästä. Muutamia ongelmatilanteitakin on matkan varrella tullut vastaan, mikä on innostanut etsimään lisää tietoa kissojen mielestä ja käyttäytymisestä.

Yläaste- ja lukioikäisenä työskentelin vapaaehtoisena hämeenlinnalaisella löytökissatalolla, Kissakoti Kattilassa. Löytökissojen parissa toimiminen opetti paljon erilaisten kissojen kohtaamisesta.

Vuonna 2018 suoritin ISFM:n Advanced Certificate in Feline Behaviour -kurssin, joka on kaksivuotinen kissojen käyttäytymistä käsittelevä opintokokonaisuus. Kurssin aihepiirejä olivat mm. kissan evoluutio, aistit, tunnejärjestemät, oppiminen ja koulutus, pentujen käyttäytymisen kehittyminen, kissan ympäristötarpeet, kissaystävällinen käsittely sekä yleisimmät käyttäytymiseen liittyvät ongelmat, niiden ennaltaehkäisy ja hoito.

Työskentelen Aulangon eläinlääkäritalossa Hämeenlinnassa. Tarjoan kissojen käytösneuvontaa vastaanotolla kotikäynteinä sekä puhelinkonsultaationa.

Olipa kissoihin liittyvä huolesi pieni tai suuri, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä ratkaisuehdotuksia ongelmiin!

Tavoitat minut parhaiten

  • sähköpostilla elainlaakarijohanna@gmail.com
  • puhelimitse 040 1642161

Johanna Lankila ELL, ISFM AdvCertFB